Over mij

EricMijn leven is opnieuw begonnen. Eind 2016 werd ik wakker na ruim 25 jaar bourgondisch te hebben geleefd. Ik rookte een doosje sigaren per dag en at erg ongezond.

Ik dacht ongevoelig te zijn voor stress, maar het tegendeel bleek waar. In 2010 is bij mij een chronische maagzweer geconstateerd. Stress thuis, maar met name op het werk was de oorzaak dat de bacterie vrij spel heeft gekregen. Drukke baan en weinig tijd om te eten. Dus dan maar even een snelle hap tussendoor of gewoon even niet. 's Avonds op de bank, na het avondeten, een pak koekjes en/of een zak chips, gaven me voldoening. Voor even. Ik woog ruim 130 kilo! Trap op? Halverwege moest ik op de adem komen.. En ik was nog geen 50.

In 2017 heb ik het roer rigoureus omgegooid. Ik ben 3x per dag 'normaal' gaan eten, gestopt met roken en ik ben gaan bewegen. Op Marktplaats een Crosstrainer gekocht en elke week drie dagen, minimaal 20 minuten gaan sporten. Ook ben ik toen gaan hardlopen. Competitief als ik was, hardlopen gericht op prestatie. Ik ben ruim 45 kilo afgevallen en weeg nu altijd rond de 83 kilo.

Sportrusten
In 2019 kwam Sportrusten op mijn pad. Sportrusten is met name bekend van het 100-dagen trainingsprogramma. In 100 dagen wordt je 'klaar gestoomd' voor een (halve) marathon of een 'snelle' 10. Het bijzondere aan het programma is dat je niet meer dan 14 kilometer per sessie hoeft te lopen om aan het eind van de 100 dagen de marathon te kunnen lopen. Ademhaling is een essentieel onderdeel binnen Sportrusten.  Eric2

Via het Tem Je Brein programma binnen het Sportrusten abonnement, kwam ik in aanraking met Mindfulness. Zoals zoveel mensen was ik sceptisch. Ik was er niet van overtuigd dat dit wat voor me zou zijn. Wellicht een beetje te 'zweverig'? 

Even niets doen
Al snel bleek dat het helemaal niet zweverig was. Ik vond het wel prettig om even 'niets' te doen. Om alleen te letten op mijn adem en concentratie. Naast het trainen van mijn spieren, voelde het prettig om ook mijn aandachtspier te gaan trainen. En dat doe ik nog steeds. Elke dag. 

Hardlopen en Mindfulness ben ik gaan combineren door Mindful te gaan lopen. En dat heeft me zoveel gebracht dat ik het graag ook wil overdragen.

Ik zoek als Coach de verbinding om je meer bewust te laten worden van wie je bent, wat je echt wil en wat je doet. Mijn taak als coach is jou te stimuleren anders te gaan denken: ruimer en doelgerichter. Anders denken betekent automatisch anders communiceren en handelen. Duidelijker, pro actiever en zelfstandiger.  Ik ben een No-Nonsense coach. Niet zweverig, maar gewoon 2 voeten stevig in de klei. 

Wil je me persoonlijk leren kennen zodat ik je wat meer kan vertellen over wat ik voor je kan betekenen? Aarzel niet en neem contact met me op.

Hartelijke groet,

Eric


©  2022 - Movement in Mind | Coach Praktijk Roosendaal | Stress, Burn-out, Overspannen

CATvirtueelschild 400PngdpiLogoCropped VVM transparant small ae71f305