MBCT | Aandachtgerichte Cognitieve Therapie

mbctAandachtgerichte Cognitieve Therapie (Mindfulness Based Cognitive Therapy - MBCT) leert je op een andere manier omgaan met klemzettende gevoelens en gedachten.  Bij mindfulness gaat het om het bewust ervaren van het leven, met alles wat er is.  Uitgangspunt is het loslaten van  het streven naar geluk, betere prestaties et cetera, maar aanvaarden wat er al is.

MBCT is een behandeling die meditatietechnieken combineert met cognitieve gedragstherapie. Het is een effectieve behandeling bij mensen met:

     • Herstel bij depressie
     • Verhelpen van angststoornissen
     • Relatietherapie
     • Verhelpen van eetstoornissen zoals Bolimia Nervosa of Annorexia Nervosa

Ook voor andere klachten zoals pijn of acceptatieproblemen bij chronische lichamelijke aandoeningen kan deze behandeling bijdragen aan een betere psychische gezondheid.  

 

Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging om deze te onderdrukken of te vermijden. Op deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens, maar dit heeft helaas vaak een averechts effect. Door MBCT leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van uw gedachten, (lichamelijke) gevoelens.

De training leer je om bewuster stil te staan bij jouw ervaring van het ‘hier en nu’ en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan om op een andere, effectievere manier met je klachten om te gaan. Je wordt zoveel mogelijk aangemoedigd om wat je tijdens de training leert in je dagelijks leven toe te passen.

MBCT is een groepsgerichte therapie.  Iedere 8 weken start een nieuwe groep voor het herstel met depressie en voor herstel bij eetproblematiek. Bij herstel van angstoornissen en relatietherapie wordt er gebruik gemaakt van individuele coaching.  De tarieven van de groepsactiviteiten vind je terug op de Tarievenlijst Coaching.

De start van de volgende groepstrainingen staan gepland op 1 en 3 november 2021 (bij minimaal 8 deelnemers per groep) en vinden wekelijks plaats op maandag en woensdag.

 

Meer informatie of een individuele sessie boeken? Neem vrijblijvend contact met mij op. 

VVM transparant small ae71f305


 (c) 2021 - Movement in Mind | Coach Praktijk Roosendaal | Stress, Burn-out, Overspannen 

Geen vraag is gek..

Neem contact met mij op..

Movement in Mind...

“Volg je HART want dat klopt....”

– Anoniem

Coach Praktijk Roosendaal:  Stress, Burn-out, Overspannen 

Contactgegevens

Movement in Mind
Dubbelberg 94, 4708DK Roosendaal
06-55300242
info@movementinmind.nl
KVK 80956173
NL45 KNAB 0602 6527 23

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en aanbiedingen.