Wandelcoaching

bosVaak denken mensen bij wandelcoaching dat het hard werken is, onder leiding van een coach, om je lichamelijke conditie te verbeteren. Maar dat is niet zo. Wandelcoaching richt zich vooral op je mentale welzijn. Ik neem je mee wandelen om  aan jezelf en aan oplossingen voor problemen werken. Soms gaat het om werkgerelateerde vragen maar ook vragen uit je prive leven waar je een antwoord op zoekt. Hoe kun je beter met stress omgaan? Hoe kun je meer tijd voor jezelf zien te vinden?  Met dit soort vragen gaan we tijdens wandelcoaching aan de slag. 

Wandelcoaching biedt 5 voordelen:

  1. Je hoeft geen oogcontact te zoeken. Het voelt heel natuurlijk als er even een stilte valt. Dat kan juist positef zijn! Dat zijn de momenten dat je even, ongedwongen, kunt nadenken over wat je gezegd hebt of een antwoord te vinden op een vraag. Hierdoor kom je op nieuwe, misschien zelfs betere, gedachten.
  2. Als je in beweging bent, laat je je gedachten makkelijker de vrije loop. Hierdoor komen jij en je coach beter tot de kern van je probleem of vraag.
  3. Wandelcoaching is buiten, in de natuur. In de natuur zijn, verlaagt stress. Je kunt meer ontspannen zijn.
  4. Je kunt gesprekken maar ook adviezen beter onthouden doordat je ontspannen beweegt en je omgeving steeds verandert. 
  5. Ik gebruik ook de natuur om je te helpen, bijvoorbeeld door symbolen te zoeken en die te koppelen aan je hulpvraag. Zoals je bijvoorbeeld attent maken op een groep bomen die te dicht bij elkaar staan. Of aan een kruispunt van een aantal paden, dat symbool staat voor het punt waarop jij nu ook in jouw leven bent aanbeland.

 

Na afloop van het gesprek heb je én aan je mentale welzijn gewerkt én ben je in de buitenlucht in beweging geweest. Dit geeft een voldaan gevoel.

 

 ©  2022 - Movement in Mind | Coach Praktijk Roosendaal | Stress, Burn-out, Overspannen

CATvirtueelschild 400PngdpiLogoCropped VVM transparant small ae71f305