Ademhalingsoefening Deel 2

Een van de eerste blogs die ik publiceerde op Movement in Mind, was een ademhalingsoefening. We ademen ruim 23.000 keer per dag en we staan er eigenlijk nooit bij stil hoe we dit doen. Terwijl ademen toch zo belangrijk is. Als je niet ademt, val je om. Maar als je te snel ademt, kan dat ook zomaar gebeuren. Het is bijna 20 januari, Blue Monday 2021. Hieronder een ademhalingsoefening die je rustig thuis kunt doen om meer ontspannen en in balans te komen. Klaar?

In het boek 'Verademing' van Bram Bakker en Koen de Jong, staat een heel eenvoudige oefening waarmee je even rust kan creeeren in je hoofd. Tijdens de oefening concentreer je je op je ademhaling. Ga lekker zitten, op een plaats waar je niet gestoord kan worden en zet je voeten stevig op de grond.

Let op: Het is helemaal niet moeilijk.

Adem in door je neus, adem uit door je neus en pauzeer even. 

Nou.. Dat moet lukken toch?

Probeer deze oefening rustig op te bouwen. Begin elke dag met 3x 1 minuut zo te ademen. 's Ochtends als je wakker wordt, 's middags voordat je gaat eten en 's avonds voordat je naar bed gaat. Laat je niet afleiden en concentreer je op je ademhaling en dus alleen op je ademhaling. Laat je hoofd leeg en laat de boel gewoon de boel.  

Gaat dit goed, ga dan naar 3x 2 minuten, 3x 3 minuten, 3x 4 minuten, 3x 5 minuten, etc. 

Let op: Het is een oefening.
Dwalen je gedachten even af? Geen probleem. Herken dat je gedachten hebt en breng je aandacht gewoon weer naar je ademhaling. Neus in, neus uit, pauze. 

Veel plezier met deze oefening.


 (c) 2021 - Movement in Mind | Coach Praktijk Roosendaal | Stress, Burn-out, Overspannen 

CATvirtueelschild 400PngdpiLogoCropped VVM transparant small ae71f305