Mindfulness en Life Coaching

ademen2Het leven gaat steeds sneller en we hebben het allemaal erg druk. We moeten nog dit en we willen nog dat. We kunnen niet anders.. We moeten wel.. Of is het ook een stuk perceptie? Veel mensen die mijn specialistische hulp inroepen, of dit nu voor Bewust Wandelcoaching,  Aandachtgerichte Cognitieve Therapie of Life Coaching is, staan onder druk en hebben last van stress of zelfs burn-out verschijnselen. Iedereen heeft wel eens last van stress, daar ontkomen we ook niet aan, maar bij sommige mensen gaat stress hun leven beheersen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Samen gaan we daarom aan de slag om stress te reduceren en daarmee een burn-out te voorkomen. De focus moet verlegd worden.

En daar hebben we direct een oorzaak van onredelijke stress te pakken. Focus! We kunnen het niet meer opbrengen om te ontspannen omdat onze focus gericht is op wat we allemaal nog moeten doen. Daarom moet onze focus anders worden. En daar kan Mindfulness bij helpen. 

Ik vergelijk het wel eens met iets wat we waarschijnlijk allemaal wel zullen herkennen. Als je bezig bent met het herinrichten van je huis, zie je plotseling allemaal leuke dingetjes voor je huis. In tv programma's, in de krant, op billboards. Overal. Als je een bepaalde auto wilt kopen, zie je hem plotseling overal rijden. Of die leuke schoenen, die mooie kleur jas, dat soort boeken. We zien dit omdat onze focus daar ligt. Op die auto, kleur, jas, etc. We merken het op en het stemt ons in een goed humeur. Het geeft ons de bevestiging dat het een goed product is, dat het een goed idee is om het te kopen, om dit te gaan doen. Het geeft ons een positief gevoel. Dat we ervoor moeten gaan shoppen, moeten gaan onderhandelen of iets anders moeten doen, nemen we op de koop toe. We doen het gewoon. Zonder extreme stress.

En Focus is ook wat ervoor zorgt dat we soms alleen kunnen kijken naar wat we nog moeten doen. We hebben het lastig om de voordelen ervan in te zien en gaan negatieve gevoelens ontwikkelen wat stress veroorzaakt hetgeen zelfs kan uitmonden in burn-out. 

Wat nu als we onze focus zouden kunnen verleggen? Als we onze focus kunnen verleggen naar ontspanning en we naar het positieve kunnen kijken, wat zou dit dan voor je betekenen? Als je 'het shoppen, het onderhandelen of iets anders moeten doen' op de koop toe zou kunnen nemen? Zou je dan prettiger in het leven staan? Ik weet zeker van wel. Ik zie het dagelijks gebeuren bij mijn clienten. 

In plaats van slecht slapen, onnodige discussies en ruzies met partners en slechtere relaties op je werk waardoor je minder presteert, ga je beter in je vel zitten, meer ontspannen zijn en zelfs een beter sexleven hebben en nieuwe vrienden maken. 

Vaak kunnen we al met 5 sessies fantastische resultaten behalen.
Neem eens vrijblijvend contact met me op. Dan gaan we samen kijken hoe we jouw focus kunnen verleggen.

 

CATvirtueelschild 400PngdpiLogoCropped VVM transparant small ae71f305